Undervisning

Undervisning

Jeg kan tilbyde mere end 15 års undervisningserfaring indenfor tekstil- og designfag. En veltilrettelagt undervisning, der er inspirerende, lærerig og sanselig. Høj faglighed, som studerende/kursister samtidig kan relatere til. Undervisningen vinkles naturligvis, så den passer til jeres ønsker og målgruppe. Jeg underviser i følgende fag:  Syteknik    Tilskæring •  Modens historie    Arbejdstegninger   Materialelære

Syteknik

NålepudeUndervisning i syning af grundforme, prototyper, modeller i originalt stof, konfektionssyning, samt hvordan man enkelt og sikkert opnår et professionelt resultat. Der undervises i grundlæggende syteknik til finere håndsyede projekter. Sytekniske elementer som f.eks. usynlig lynlås, isætning af foer, paspollerede lommer, franske sømme m.m. Desuden indgår oplæg om, hvordan man opnår et resultat, hvor både design, materialer og detaljer matcher hinanden perfekt.

 

Tilskæring

TilskæringUndervisning i udvikling af grundforme efter personlige mål eller standard mål. Jeg underviser primært i tilskæring af nederdele, bluser, kjoler, bukser og strik. De forskellige variationer gennemgås i 1:4 str. og udvikles derefter i 1:1. Drapering af kraver og enkelte dele er også en del af forløbet, samt grundlæggende forståelse for kroppens tre dimentionelle former. Ligeledes gives der indsigt i, hvordan man fremhæver fortrin og nedtoner eventuelle ubalancer.

 

Mode- og stilhistorieMode- og stilhistorie

Tag med på en inspirerende stilhistorisk rejse om modens luner. Fra det elegante og graciøse til det overdrevne og næsten komiske.

Vi ser på design, silhuetter, materialer og accessories. Ligeledes har vi fokus på periodernes værdier, livsstile, film, musik, stil ikoner, designere og filmstjerner – f.eks Audrey Hepburn.

Mindre foredrag om årtiernes største designere, deres stil og personlighed kan også være en del af forløbet – f.eks Coco Chanel.

Forløbet præsenteres med billeder, fakta og anekdoter. Samt effekter, hvor det er muligt at røre ved materialerne og nærstudere detaljerne.

 

Arbejdsteginger
Arbejdstegninger

Undervisning i arbejdstegninger, tegnet i hånden eller på computer, f.eks i Illustrator. Gennemgang af proportioner, linjer, stikninger og detaljer indenfor både woven, knitwear og accessories.

Ligeledes gives der et indblik i brug af styleforms og produktionspapirer.

 

 

TekstillæreMaterialelære

Et spændende forløb om tekstiler og garner, hvor vinklen er både kulturhistorisk, visuel og teknisk. I undervisningen gennemgås de vigtigste naturfibre og kemofibre, sat ind i en kontekst, der gør faget vedkommende, lærerigt og sanseligt. Bæredygtighed er også en del af forløbet.

Endeligt ser vi på bearbejdningen og de forskellige konstruktioner. Er det vævet, strikket eller non woven? Det er materialernes visuelle effekt og anvendelse, der her er i fokus.

bomuldsplanteForløbet præsenteres med billeder, fakta og materialeprøver. Efter ønske kan de studerende udarbejde et materialekartotek over de forskellige fibre, vævninger og striktyper, samt evt. lave brænd prøver.

                                                                                                                                    Til toppen