Undervisning

Undervisning

Jeg kan tilbyde 20 års undervisningserfaring. En veltilrettelagt undervisning, der er inspirerende, lærerig og sanselig. Høj faglighed, som studerende og kursister samtidig kan relatere til. Jeg underviser i følgende fag:

Syteknik    Tilskæring •  Modens historie    Materialelære

Syteknik

Undervisning - syningDer undervises i grundlæggende syteknikker til finere håndsyede projekter. Du lærer hvordan man enkelt og sikkert opnår et professionelt resultat, samt sytekniske elementer som usynlig lynlås, isætning af foer, paspollerede lommer, franske sømme m.m. Der arbejdes både med staut modeller og original stof.

Der laves altid en personlig fitting, så modellen sidder ideelt.

 

Tilskæring

Undervisning i udvikling af grundforme efter personlige mål eller standard mål. Jeg underviser i tilskæring af nederdele, bluser, kjoler, bukser, jakker og strik. De forskellige variationer gennemgås i 1:4 str. og udvikles derefter i 1:1. Drapering af kraver og enkelte dele er også en del af forløbet, samt grundlæggende forståelse for kroppens tre dimentionelle former.

Ligeledes gives der indsigt i, hvordan man fremhæver fortrin og nedtoner eventuelle ubalancer. Der laves altid en personlig fitting, så modellen sidder perfekt. Arbejdes der udfra et færdigt købemønster indgår der i tilretningen lettere tilskæring.

 


Mode- og stilhistorie

Tag med på en inspirerende stilhistorisk rejse om modens luner. Fra det elegante og graciøse til det overdrevne og komiske.

Vi ser på design, silhuetter, materialer og accessories. Ligeledes har vi fokus på periodernes værdier, livsstile, film, musik, stilikoner, designere og filmstjerner.

Forløbet præsenteres med billeder, fakta og anekdoter. Samt effekter, hvor det er muligt at røre ved materialerne og nærstudere detaljerne.

 

Materialelære

Et spændende forløb om tekstiler, hvor vinklen er både kulturhistorisk, visuel og teknisk. I undervisningen gennemgås de vigtigste naturfibre og kemofibre, sat ind i en kontekst, der gør faget vedkommende, lærerigt og sanseligt. Bæredygtighed er også en del af forløbet.

Endeligt ser vi på bearbejdningen og de forskellige konstruktioner. Er det vævet, strikket eller non woven? Det er materialernes visuelle effekt og funktion, der her er i fokus.

Forløbet præsenteres med billeder, fakta og materialeprøver. Efter ønske kan de studerende udarbejde et materialekartotek over de forskellige fibre, vævninger og striktyper, samt evt. lave brænd prøver.

                                            Til toppen