Undervisning

Jeg kan tilbyde mere end 20 års undervisningserfaring. En veltilrettelagt undervisning, der er inspirerende, lærerig og sanselig. Høj faglighed, som studerende og kursister samtidig kan relatere til. Jeg underviser på forskellige tekstil- og designskoler i syteknik, tilskæring, modens historie, materialelære og strik. Ligeledes tilbydes Privat undervisning.

Syteknik

Undervisning i grundlæggende syteknikker til finere håndsyede projekter. Her er fokus, hvordan man enkelt og sikkert opnår et professionelt resultat. 

Der arbejdes med forskellige teknikker, som f.eks. usynlig lynlås, lommer, kraver, franske sømme m.m. Ligeledes er der fokus på indlægsmaterialer, presseteknikker, materialer, finish m.m.

Syteknik

Tilskæring

Grundlæggende undervisning i udvikling  af grundforme og  mønstre efter personlige mål eller standardmål. Gennemgang af forskellige typer tilskæring og variationer. Forståelse for kroppens 3D former, kurver og proportioner. 

Ligeledes vil der være fokus på sammenhængen mellem design, tilskæring, materialer m.m. Der gives ligeledes indsigt i, hvordan man fremhæver fortrin og nedtoner eventuelle ubalancer.

Modens historie

Tag med på en inspirerende stilhistorisk rejse om modens luner. Fra det elegante og graciøse til det overdrevne og næsten komiske.

Vi ser på design, silhuetter, materialer og accessories. Ligeledes har vi fokus på periodernes værdier, livsstile, film, musik, stilikoner, designere og filmstjerner.

Forløbet præsenteres med billeder, fakta og anekdoter. Samt effekter, hvor det er muligt at røre ved materialerne og nærstudere detaljerne.

Materialelære

Et spændende forløb om tekstiler, hvor vinklen er både kulturhistorisk, visuel og teknisk. I undervisningen gennemgås de vigtigste naturfibre og kemofibre, sat ind i en kontekst, der gør faget vedkommende, lærerigt og sanseligt. Bæredygtighed er også en del af forløbet. Vi ser på bearbejdningen og de forskellige konstruktioner. Er det vævet, strikket eller non woven? Det er materialernes visuelle effekt og funktion, der her er i fokus.

Forløbet præsenteres med billeder, fakta og materialeprøver. Efter ønske kan de studerende udarbejde et materialekartotek over de forskellige fibre, samt evt. lave brændprøver.